Hur kommer Tvärförbindelse Södertörn påverka Flemingsbergsskogen och Solgård om den byggs?

Naturskyddsföreningen i Huddinge arrangerar tillsammans med nätverket Tvärnit Södertörn en guidning i Tvärförbindelsens framtida spår lördag 20 augusti kl 13.

Tvärförbindelse Södertörn är ett vägprojekt på en 20 kilometer ny sträckning av väg 259 från E4/E20 vid Skärholmen/Kungens kurva, via Flemingsberg till väg 73 vid Haninge centrum.

Naturskyddsföreningen och Tvärnit Södertörn anser att Tvärförbindelse Södertörn inte ska byggas eftersom den kommer att få mycket stor negativ påverkan på klimat och natur (10 naturreservat). Åtta stora trafikplatser kommer att byggas vilket förändrar landskapsbilden avsevärt och påverkar människor och djur med den barriäreffekt som bildas av en E4 rakt igenom kommunen.

Vi kommer att prata om och visa bilder på en av dem invid flemingsbergsskogens naturreservat. Tycker ni att det vore intressant att få en bild av hur det kommer att se ut efter att Solgårds trafikplats står färdigt och även få en inblick i hur det kommer att påverka klimatet och våra grönområden så välkomna på en guidning vid Fleminggsbergsskogens naturreservat.

Var: Regulatorvägen 3 vid återvinningscentralens infart.
När: lördag 20 augusti kl 13:00

Läs mer:

https://naturskyddsforeningen.se
https://www.trafikverket.se
https://tvarnitsodertorn.se

Anmälan: senast den 18 augusti till
Lise-Lott Kolessar 070 6101447
Marica Lindblad 070 7786070

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: