Tvärnit intervjuas av Sveriges Radio

Äntligen så händer det grejer! Klimataspekterna av motorvägen Tvärförbindelse Södertörn diskuteras och många får upp ögonen för att det faktiskt planeras en stor motorväg söder om Stockholm. Senaste dagarna har vi kunnat läsa följande artiklar:

Vi i nätverket Tvärnit Södertörn har hållit på nu i flera år för att driva opinion för att stoppa motorvägsbygget. Vi består av föreningar och privatpersoner som tar ställning mot motorvägen.

Idag blev Marica Lindblad från nätverket intervjuad av Sveriges Radio. Hela intervjun finns här nedan: (4 minuter och 41 sekunder).

Maria LindBlad, aktiv i nätverket Tvärnit Södertörn

Ett smakprov från intervjun:

Journalisten: Vad är det som är dåligt med det här tycker du?

Marica: Dels är det att vi står uppe mitt i en akut klimatkris och ett av våra stora statliga viktiga verk, Naturvårdsverket, har kritiserat projektet upprepade gånger under flera års tid och visar att det både motverkar klimatmålet men också fler av de nationella miljömålen och gör stora intrång i grönområden, flera naturreservat och också riksintresse friluftsliv så det finns många faktorer som pekar på att det här projektet bör inte genomföras.

[…]

Marica: Sedan har man valt bort att utreda möjligheterna till ytterligare spårtrafik så det tycker vi också är en av de mycket viktiga grundstenarna som man bör ha för att göra ett helt nytt omtag.

Håller du med oss i nätverket Tvärnit Södertörn om att motorvägen måste stoppas? Då kan du skriva under vår namninsamling. Du kan också följa vårt arbete via vår facebook-sida och dela vidare våra inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: